SGK yapılandırma 2024 ne zaman?
Yapılandırılmış tutarların ilk taksiti (peşinat dahil) 2 Eylül 2024 tarihine kadar (31 Ağustos’un resmi tatile denk gelmesi nedeniyle), ikinci taksit 30 Eylül 2024 tarihine kadar, kalan taksitler ise takip eden aylarda ödenecektir.
Vergi borcu yapılandırma 2024 nasıl yapılır?
Gelir vergisi, emlak vergisi, KDV, ÖTV, MTV, banka ve sigorta işlem vergisi (BSMV) ve özel iletişim vergisi gibi vergiler 2024 yılında yeniden yapılandırılabilir. Vergi yükümlülüğünün yeniden yapılandırılması başvuru, posta veya çevrimiçi olarak yapılabilir. Bu, vergi dairesi web sitesi aracılığıyla yapılabilir.
7440 yapılandırma son gün ne zaman?
7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yeniden yapılandırılan borçların 10. taksit ödeme süresi 1 Nisan 2024 Pazartesi günü sona erecek.
Yapılandırma son gün uzatıldı mı?
Sigorta primi ile yapılandırma borcunun vadelerinin aynı güne, 31.07.2023 tarihine rastlaması nedeniyle kurumumuzun alacak tahsil sisteminde yoğunluk oluşmuş olup, bu nedenle 7440 sayılı Kanunda öngörülen avans ödeme ve yapılandırmanın ilk iki taksitinin ödenmesine ilişkin son ödeme tarihi 08.03.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
2024 vergi affı çıktı mı?
Türkiye’deki vergi mükellefleri için harika bir haber duyuruldu. 2024 yılında yeni bir vergi affı yürürlüğe girecek. Vergi affı, belirli koşullar altında önceki dönemlerde biriken vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasını ve ödenmesini amaçlayan bir uygulamadır.
GSS prim borcu affı 2024 ne zaman?
GSS affı 1 Ocak 2024 tarihinde ilan edilmiş olup, bu düzenleme Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmıştır.
SGK borç taksitlendirme nasıl yapılır?
Prim taksitlendirme başvurusu nasıl yapılır? Borçlarını taksitlendirerek ödemek isteyen borçlular, Sosyal Sigorta Kurumunun 2018/39 sayılı Genelgesi ekinde yer alan başvuru belgeleriyle birlikte bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik Genel Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezine yazılı başvuruda bulunabilirler.
Borç yapılandırma ne zaman?
Vergi Borcu Kanunu düzenlemesi her yıl yürürlüğe girer ve Nisan ayından önceki borçları kapsar. Örneğin, 31 Ağustos 2022’ye kadar vergi borcu yeniden yapılandırması için başvuruda bulunan gerçek veya tüzel kişiler, ilk taksitlerini 1 Kasım 2022’ye kadar ödemelidir.
Vergi dairesi borç yapılandırma nasıl yapılır?
Vergi borcunuz varsa, borcun ayrıntılarını öğrendikten sonra yeniden yapılandırma başvurusunda bulunabilirsiniz. Yeniden yapılandırma başvurusunu, vergi dairesine şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunarak belirtilen süre içinde yapabilirsiniz. Ayrıca çevrimiçi başvuruda da bulunabilirsiniz.
Yapılandırılmış borç gecikirse ne olur?
Yeniden yapılandırılan vergi borcu bir ay ertelenirse, yeniden yapılandırmanın kötüleşmesi riski vardır. Bir aylık gecikme, yeniden yapılandırmanın tamamen bozulmasına yol açmasa da, yeniden yapılandırma avantajlarını kaybetmemek için borcun zamanında ödenmesi gerekir.
Yapılandırılan vergi borcu ödenmezse ne olur?
İlk iki taksiti ödenmeyen veya sadece kısmen ödenen herhangi bir yeniden yapılandırma iptal edilecektir. Düzensiz ödemeler veya ödeme yapılmaması durumunda, vergi cezası olarak faiz uygulanacaktır.
Vergi borcu taksitlendirilir mi?
Vergi borcu olan herkes yeniden yapılandırmadan faydalanabilir. Yukarıda belirtilen taksit ödeme işlemi için yetkililere veya çevrimiçi olarak başvuruda bulunmak mümkündür.
Yapılandırma ilk 2 taksit ödenmezse ne olur?
5510 sayılı Kanunun 89. maddesinde; “Kurumun prim ve diğer alacakları zamanında ve eksiksiz ödenmezse, ödenmeyen kısım, sürenin dolduğu tarihten itibaren ilk üç ay içinde her ay için % 2 oranında gecikme cezası uygulanarak artırılır.” hükmü yer almaktadır.
7440 yapılandırma ödeme gecikirse ne olur?
Yukarıdaki seçeneğe uygun olarak ödeme yapılmazsa yapılandırma bozulacak ve vergi matrahı ve vergi artışı için sağlanan faydalar kaybolacaktır (vergi denetimi hakkı). Vergi matrahı ve vergi artışı için tahakkuk eden vergi gecikme faiziyle birlikte tahsil edilecektir.
En son vergi affı ne zaman çıktı?
Kamu Barışı/Vergi Affı olarak da bilinen “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun”, 12 Mart 2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
SGK yeni yapılandırma var mı?
Sigortanızın tarihi 1 Mayıs.
SGK borcu yapılandırma nasıl yapılır?
Başvurular, 30 Eylül 2021 tarihine kadar e-sigorta üzerinden çevrimiçi olarak veya bağlı bulunulan sosyal sigortanın bölge müdürlüğüne/sosyal sigorta merkezine şahsen veya posta yoluyla yapılabilecek.
2024 Nisan SGK ödemesi ne zaman?
SGK’nın 14 Haziran 2024 tarihli duyurusunda; 5510/4-1 (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran işverenlerin, 2024 yılı Nisan ayına ait prim borcunun KDV indirimi yoluyla kapatılması halinde son ödeme tarihi 25 Haziran olarak belirlenmiştir.
SGK primi 2024 ne kadar olacak?
– tarihleri arasında aylık gelirin alt sınırına denk gelen: 666,75 TL x 30 x %35 = 7.000,88 TL (*) (/30 x gün sayısı), aylık gelirin üst sınırına denk gelen: 5.000,63 TL x 30 = 52.506,62 TL (*) (/30 x gün sayısı) ödeyeceklerdir.
Kaynak: nanotekenerji.com.tr