Kayserili nasıl yazılır TDK?
Bu kelime genellikle Kayseri’den türetilen kayserili olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kayserili olmalıdır.
Edirneli nasıl yazılır?
Edirne şehrinden biri anlamına gelir. İnsanların hangi şehirden geldiğini yazarken, türetme eki -li, isimden yeni bir isim oluşturur ve isimle birleşen bu ek, kesme işaretiyle ayrılmaz. Bu kelime sıklıkla “Edirne’den” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım Edirneli olmalıdır.
Denizlili nasıl yazılır TDK?
Bu kelime sıklıkla Denizlili, denizlili olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Denizlili olmalıdır.
Bitlisli nasıl yazılır?
BİTLİSLİ KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve türemiş eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla Bitlisli olarak yazılır. Doğru kullanımı Bitlisli olmalıdır.
Kastamonulu nasıl yazılır TDK?
Doğru kullanım Kastamonulu olmalıdır.
Almanyalı nasıl yazılır?
GERMANY KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla Almanca olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Almanca biçiminde olmalıdır.
Konya ili nasıl yazılır?
DİKKAT: Özel ad içinde yer almayan ancak tamlama oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. Küçük harfle başlayan kelimeler: Konya İli, Etimesgut İlçesi, Uzungöl Şehri, Taflan Köyü vb. 15.
Tekirdağ ili nasıl yazılır?
Tekirdağ ili, Türkiye’nin kuzeybatısındaki bir ildir. İlin merkezi Tekirdağ şehridir.
Semizotu nasıl yazılır TDK?
UYARI: Çiçek dışındaki anlamları olan bakla (renk), nar (renk), suçiçeği (hastalık); ot dışındaki anlamları olan akasma (barut), dağ sıçanı (arsenik); sesi düşen çörek otu ve geleneksel olarak yazılan semizotu ve dereotu yan yana yazılmıştır.
Kutahyali nasıl yazılır TDK?
Bu kelime sıklıkla Kütahya’dan türetilen Kütahyalı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kütahyalı olmalıdır.
Denizlimizin kesmeyle ayrılır mı?
DENİZLİMİZ KELİMESİNİN ANLAMI Özel isimlere eklenen sahiplik, durum ve belirtme ekleri bir kesme işaretiyle ayrılır. Bu kelime sıklıkla Denizlimin olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Denizli şeklinde olmalıdır.
Çamlıhemşin ilçesi nasıl yazılır?
Çamlıhemşin (Lazca: ვიჯა/Vica veya ვიჯაკუდელი/Vicaǩudeli), Rize’nin bir ilçesidir.
Erzincanlıya nasıl yazılır?
Büyük harflerle ve boşluksuz yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla Erzincanlı, erzincanlı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Erzincanlı olmalıdır.
Bitlis’in eski adı nedir?
Bitlis tarih boyunca çeşitli isimlerle anılmıştır. Asurlular Bit-Liz, Persler ve Yunanlılar Bad-Lis veya Bad-Lais, Bizanslılar Bal-Lais-on, Babaleison veya Baleş, Araplar Bad-Lis ve Ermeniler Pageş veya Pagishi olarak kullanmışlardır.
Mutki nerenin ilçesidir?
Mutki, doğuda Bitlis ili, güneyde Baykan, batıda Sason ve Muş illeri, kuzeyde ise Güroymak ilçesiyle çevrilidir.
Kayserimizin nasıl yazılır?
KAYSERİ KELİMESİNİN ANLAMI: Türkiye’nin Orta Anadolu bölgesindeki illerden biridir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Bu kelime genellikle Kayseri olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kayseri olmalıdır.
Haydi nasıl yazılır TDK?
Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Hadi, hadi” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “Hayli Hayli” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “hadi”dir.
Kayseri ilçesi nasıl yazılır?
▶ Yazar Ankara Atatürk Lisesi mezunudur. Özel ad içinde yer almayan ancak tamlama oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. Küçük harfle başlayan sözcükler: ▶ Kayseri İli, Bor İlçesi, Şıhlı Şehri, Bakırdağı Köyü vb. Yer, millet ve kişi adlarından oluşan birleşik sözcüklerde yalnızca özel adlar büyük harfle başlar.
Bey hanım nasıl yazılır TDK?
Kişi adlarından sonra gelen saygı sözcükleri ve unvanlara gelen ekleri ayırmak için kullanılır: • Nihat Bey’e, Ayşe Hanım’dan Mahmut Efendi ve Enver Paşa’ya; Türk Dil Kurumu Başkanı’na vb. Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvan, fahri unvan, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Kaymakam Erol Bey, Dr.
Kaynak: cevi.com.tr