İçeriğe geç

Kayısı Suyu Sever Mi

Kayısı ağaçları kaç günde bir sulanır?

İklim koşullarına, rakıma ve ağacın meyve yüküne göre değişmekle birlikte kayısı ağaçlarına genellikle yılda 5-10 kez su verilir. Sıcak ve kurak bölgelerde sulama mayıs sonu haziran başında başlar ve eylül sonu ekim başına kadar 15-20 günlük aralıklarla devam eder.

Kayısı ne zaman sulanmaz?

-İklim koşullarına, rakıma ve ağaçtaki meyve miktarına göre değişmekle birlikte kayısı ağaçlarına genellikle yılda 5-10 kez su verilir. Sıcak ve kurak bölgelerde sulama mayıs sonu haziran başında başlar ve eylül sonu ekim başına kadar 15-20 günlük aralıklarla devam eder.

Kayısıya ilk su ne zaman verilir?

Kayısı yetiştiriciliğinde ilk sulama genellikle ilkbaharın başlarında yapılır. İlkbaharda, toprak yüzeyi hafifçe kurumaya başladığında, ağaçlar uyanır ve büyümeye hazır hale gelir.

Kayısı ağacının meyve vermesi için ne yapmalı?

Sulamayı erken bırakırsanız, gelecek yıl üretilecek çiçek sayısı azalacaktır. Bu nedenle sulama erken bırakılmamalıdır. Kayısı ağaçlarının meyve yükü arttıkça, su ihtiyacı da artar. Sulama hasattan 10 gün önce yapılmalıdır. Kayısılara çok fazla su vermek, gövde ve dallardaki sakız plağını temizleyecektir.

Kayısı ağacı neyi sever?

Toprak isteği: Kayısı ağacı; yarı sıcak ve sıcak bölgelerde, ülkemizin güney kesimlerinde bol güneş alan, derin, geçirgen, hafif eğimli, sıcak ve besince zengin, tınlı ve hafif kireçli, tınlı, kumlu tınlı ve humuslu topraklarda iyi yetişir ve meyve kalitesi artar.

Kayısı ağacı kaç yıl sonra meyve verir?

Kayısı fidanları dikimden 2-4 yıl sonra meyve verir. Yaklaşık 24 ila 48 ayda meyve veren kayısı fidanlarının gelişimi de bu durumu etkiler. Kayısı ağaçları sıcak veya ılıman iklimlerde ve kumlu ve derin topraklarda daha iyi gelişir. Bu nedenle daha kısa sürede meyve verebilir.

1 kök kayısı ağacı kaç kilo meyve verir?

Ortalama meyve ağırlığı 25,1 gr, ağaç başına ortalama verim ise 54 kg’dır.

Kayısı dalında neden çürür?

Kayısı ağaçlarının kurutulması ağaçta dönemsel ve mevsimsel kuruma ve hastalık riski çok yüksektir. Ayrıca yanlış budama, gübreleme, ilaçlama ve toprak yapısının bozulması gibi etkenler kayısı ağacının kurumasına yol açar.

Kayısıya ne zaman gübre atılır?

Kayısı gübresi ilkbaharda ağaçlar uyanır uyanmaz veya sonbaharda meyveler olgunlaştıktan sonra hafifçe uygulanır. Ancak ağaçların, bahçenin veya mevsimin özellikleri her yerde aynı olmadığından, gübrenin miktarı veya içeriği ve zamanlaması değişebilir.

Kayısı ağacının kurtlanmaması için ne yapmalı?

Kayısı ağaçlarında olgunlaşma döneminde meyvelerin dökülmesine ve kurtlanmasına neden olan şeftali güvesi zararlısına karşı ilaçlama zamanlamasının belirlenmesi amacıyla, bölgede ekolojik açıdan temsili kayısı bahçelerinin bulunduğu yerlere şeftali güvesi tuzakları kurulmaktadır.

Kayısıda bordo bulamacı ne zaman atılır?

Özellikle kayısı ve diğer çekirdekli meyve ağaçlarına sonbaharda hasattan sonra, ilkbaharda ise çiçek tomurcukları uyanmadan önce Burgonya bulamacı uygulandığında, ertesi yıl ortaya çıkabilecek potansiyel hastalıkların etkili ve ekonomik bir şekilde kontrolü sağlanmış olur.

Kayısıda çiçek ilacı ne zaman atılır?

Organik fungisitlerden biriyle püskürtme çiçeklenme başlangıcında (çiçeklerin %5-10’unda) yapılmalı ve ikinci püskürtme tam çiçeklenmede (çiçeklerin %90-100’ünde) yapılmalıdır. Tomurcuk kurdu zararlısı için ağaçların farklı yönlerinde 100 tomurcuk incelenir. 10-15 tomurcuk kurdu görüldüğünde onaylı bir insektisit kullanılır.

Kayısı ağacı çiçek açıp neden meyve vermez?

Toprak koşulları kötüyse ve toprağı gübre ile gübrelemezsek, çiçeklenme döneminde çiçekler meyve vermeden dökülecektir. Kayısı ağacının çiçeklerinin çiçeklenme döneminde dökülmesini önlemek için; çiçekler açmadan önce ve sonra çinko-bor gübresi uygulanmalıdır.

Kayısı ağacı yaprakları delik olursa ne olur?

Yaprak yüzeyinde delikler oluşması nedeniyle ağacın düşmesi oldukça olasıdır. Ayrıca, hastalık nedeniyle meyve genç yaşta bile gelişmeyebilir. Hastalığın yayılmasının ana kaynağı yaşlı ve hastalıklı tomurcuklar ve diş etleridir.

Kayısıya kükürt atılır mı?

Ülkemizde kayısılar şu anda iki yöntemle kurutulmaktadır: “güneşte kurutma” ve “kükürtleme”. Kurutma süresini kısaltmak, doğal rengini korumak, böcek istilasını önlemek ve depolama süresini uzatmak için yapılan kükürtlü kurutma, toplam üretimin %80’inden fazlasını oluşturmaktadır.

Kayısı ağacı nasıl verimli olur?

Toprak: Derin, geçirgen, iyi havalandırılmış, sıcak ve besin açısından zengin, ince yapılı, tınlı, tınlı-kireçli topraklar kayısı yetiştirmek için uygundur. Çok fakir topraklarda yetersiz büyüme ve çiçeklerin yetersiz beslenmesi nedeniyle verim ve kalite düşer. Islak ve ağır toprakları sevmezler.

Meyve ağaçları günün hangi saatinde sulanır?

Kural 3: Akşam veya gece soğuyan toprağı, gün içinde ısınan topraktan daha az sulayın. Bu şekilde, bitkiler ertesi günün sıcaklığı gelmeden önce yeterli suyu alabilirler.

1 kök kayısı ağacı kaç kilo meyve verir?

Ortalama bir değer vermek gerekirse, tam verimli bir kayısı ağacı, çeşidine bağlı olarak ortalama 50 ila 90 kilogram meyve verebilmektedir.

Yeni dikilen kayısı fidanı kaç günde bir sulanır?

Yeni dikilen ağaçlar genellikle ilk hafta boyunca günlük olarak ve sonrasında haftada bir veya iki kez sulanmalıdır. Aşırı sulamadan kaçınmak ve toprağın nemli ama ıslak olmamasını sağlamak önemlidir.

Kaynak: englishcampus.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort
albany.com.tr