İçeriğe geç

Akhisarı Kim Fethetti

Akhisar ne zaman fethedildi?

Kahraman askerlerimiz 6 Eylül 1922’de düşmanı Akhisar’dan çıkardı, bir daha asla indirilmemek üzere Türk bayrağını göndere çekti ve Akhisar’ın kurtuluşunu ilan etti.

Akhisar’ın eski adı nedir?

Bizans İmparatoru Konstantin tarafından Gölmarmara’ya sürgün edilen Tyeder, Akhisar’ın bugünkü istasyon ile hastane arasına beyaz bir kale inşa etmesiyle Aspro-Kastro olmuştur. ASPRO (Ak), KASTRO (Hisar) anlamına gelmektedir.

Akhisar’da antik kent var mıdır?

Thiatira (Antik Yunanca: Θυάτειρα, Latince: Thyatira), Manisa’nın Akhisar ilçesi sınırları içinde bulunan antik bir Yunan kentidir. Şehir, Pavlus tarafından kurulan Batı Anadolu’daki ilk yedi Hıristiyan kilisesinden birine ev sahipliği yapmıştır.

Akhisar’ın neyi meşhur?

Akhisar’da gezilecek yerler arasında; Zeytinliova, Akhisar Müzesi, Ulu Cami, Paşa Cami ve Hamamı, Thyateira Antik Kenti, Süleyman Çamlığı, Çağlak Deresi ve Apollonis Antik Kenti yer almaktadır.

Akhisar depremi ne zaman oldu?

22 OCAK 2020 DEPREM MUSALAR-AKHİSAR-MANİSA22 Ocak 2020

Manisa ne zaman fethedildi?

Manisa, 25-26 Ekim 1313 tarihine denk gelen Regaip Kandili gecesi Alpagı oğlu Saruhan Bey komutasındaki askerler tarafından fethedilerek Saruhanoğulları Beyliği’nin merkezi oldu.

Akhisardan Fay hattı geçiyor mu?

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 22 Ocak’ta meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından son sekiz ayda yaklaşık yedi bin depreme neden olan fay hattında yedi hendek açılarak incelemelerde bulunuldu. Açılan hendeklerde fay hattını inceleyen Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof.

Akhisar’ın kaç köyü var?

Akhisar ilçesi idari olarak Manisa iline bağlı olup ilçe merkezi Manisa il merkezine 48 km uzaklıktadır. Akhisar ilçesi 95 kırsal mahalle (eski adıyla köy ve kasaba) ve 14 kentsel mahalleden oluşmaktadır.

Akhisarda ne yetişir?

İlçede tarımın yanı sıra hammaddeye dayalı sanayi ve ticaret de diğer ekonomik sektörlerdir. İlçe alanının %47’si tarım için kullanılırken, bu alanlarda yetiştirilen başlıca ürünler zeytin ve üzümdür.

Tepe mezarı ne zaman yapıldı?

Bu kazılar sırasında Roma ve Bizans dönemlerine ait bazı kalıntılar ortaya çıkarılmış ve planlar yapılmıştır. Rüstem Duyuran’ın kazıları sonucunda kuzey-güney doğrultusunda uzanan, M.S. 2. yüzyıldan 6. yüzyıla kadar tarihlenen ve “Bazilika” adı verilen bir yapı ortaya çıkarılmıştır.

En büyük antik kent nerededir?

Halen kazı çalışmaları devam eden Türkiye’nin en büyük antik kenti Laodikya’ya Denizli Pamukkale yolunun 5. kilometresinden sola dönülerek 500 metre sonra ulaşılır. Gezmek için en az yarım gün ayırmanız gerekir.

Hangi antik kent Manisa?

Sardis, Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Sart kasabası yakınlarında bulunan antik bir kent olup Lidya devletinin başkentiydi. M.Ö. 1300 yılında kurulmuş ve MS 1200 yılında yıkılmıştır. Salihli merkezine 9 km, İzmir’e 82 km uzaklıkta olup İzmir-Ankara karayolunun iki yakasında yer almaktadır.

Akhisarda ne üretilir?

AKHİSAR VE ZEYTİN’de zeytin üretilmektedir. Üretilen zeytinlerin 50.000 tonu gıda amaçlı, 20.000 tonu ise yağlıktır. İlçemizde zeytin yetiştiriciliğinin en önemli özelliği diğer illerden farklı olarak farklı zeytin çeşitlerinin yetiştirilmesi ve zeytin çeşitlerinin sofralık olmasıdır.

Akhisar’ın nüfusu ne kadar?

Akhisar ilçesinin nüfusu 9 belde ve 86 köy dahil olmak üzere yaklaşık 171.000’dir (2018). İlçe merkezinde 100.000’den fazla kişi yaşamaktadır.

Akhisardan ne alınır?

Akhisar Zeytinyağı Manisa’nın Akhisar ilçesi, özellikle zeytinyağı üretimi açısından Türkiye’nin sayılı yerlerinden biridir. Bu nedenle Manisa tatiliniz sırasında Akhisar’ı ziyaret ettiğinizde satın alabileceğiniz hediyelik ürünlerden biri de zeytinyağıdır.

Akhisardan Fay hattı geçiyor mu?

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 22 Ocak’ta meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından son sekiz ayda yaklaşık yedi bin depreme neden olan fay hattında yedi hendek açılarak incelemelerde bulunuldu. Açılan hendeklerde fay hattını inceleyen Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof.

1200 yıl önce ne oldu?

1200 civarında, doğu Akdeniz’deki uygar dünya 20 ila 30 yıl içinde ortadan kayboldu. Mikenlerin tüm sarayları yakıldı, Mısır dışındaki tüm büyük şehirler ve binlerce küçük yerleşim yeri tamamen yok edildi. Hitit İmparatorluğu tarihten silindi.

Akhisar Doğuş Hastanesi neden kapandı?

– Edinilen bilgiye göre, pandemi öncesi ve sonrası ortaklar arasında yaşanan bir anlaşmazlık nedeniyle kapalı kaldı. – Ancak başka bir anlaşmazlık nedeniyle özel Doğuş Hastanesi’nin faaliyetleri askıya alındı. Hastanenin penceresine “Hastane tadilat nedeniyle kapalıdır” yazan bir tabela asıldı.

1307 yılında ne oldu?

Tapınak Şövalyeleri’ne mali borcu olan Fransa Kralı IV. Henry. 13 Ekim 1307’de Philip, Fransız şövalyelerinin toplu olarak tutuklanmasını emretti ve mallarına ve servetlerine el koydu.

Kaynak: befo.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir