İçeriğe geç

Imtina Etmek Ne Demek Örnek

İmzamaktan imtina etmek ne demek?

Sözleşmeden istifa nedir? Bildirimde bulunmaktan kaçınmak, bildirilecek konu hakkında bildirim almaktan kaçınmak ve verilen bildirimi imzalamaktan kaçınmak anlamına gelir. İmzalamak istemeyen bir çalışanı zorlamayın. Bu tutum sadece endüstriyel barışı bozmakla kalmayacak, aynı zamanda baskıcı ve zorlayıcı bir işveren de olacaksınız.

İmtinayla ne demek?

Arapça kökenli olan perhiz kelimesi, “yasaklamak, güzel bir şeyi reddetmek, geri durmak, kaçınmak, kaçınmak” anlamlarına gelir.

İmtina ne demek kelam?

Bir şeyin imkânsızlığını ifade eden aklî tespitlerden biri. Kelam, Mantık ve Fıkıh ilimlerinde kullanılan bir terim.

İmtina etmek hangi dilde?

Kökeni. Osmanlı Türkçesi امتناع‎ kelimesinden gelir, bu kelime de Arapça اِمْتِنَاع‎ (imtināʿ) kelimesinden türemiştir.

İmzadan imtina edince ne olur?

İmzalamayı reddederse, bildirimi yapan kişi bu noktayı not etmeli ve imzalamalı ve teslim edilemeyen belge düzenleyen makama iade edilecektir. Daha sonra bildirimi düzenleyen makam tarafından belirlenecek makul bir sürenin ardından yeni bir bildirim düzenlenecektir.

Tebellüğden imtina ettiğinden ne demek?

İtaatten kaçınma; muhatabın işyerinde veya ev adresinde bulunmasına rağmen tebligat yazısını almak istememesi ve kendisine tebligat yapması gereken görevlinin kapıyı açmasıdır.

İmtina edeceğim ne demek?

14. yüzyılda literatüre giren “perhiz” kelimesinin ilk anlamı, kısıtlama ve mesafeli olmaktır. Bu kelime bugün utanç anlamında da kullanılır. Kelimenin bir diğer anlamı ise imkânsızlık ve imkansızlıktır.

Savunmadan imtina etmek ne demek?

Savunma kabul etmeyin, savunma sunmayın.

İfade vermekten imtina etmek ne demek?

Perhiz kelimesi özellikle perhiz kelime grubu aracılığıyla ele alınıp ifade edilir. Bu bağlamda, bir şeyden kaçınmak veya geri çekilmek gibi bir anlamı olduğu söylenebilir.

İrtidat ne demek?

“İrtidat”ın sözlük anlamı “kötüye kullanma” olarak da adlandırılır; Bir şeyden başka bir şeye dönmek anlamına gelir. Buna göre mürted, İslam dininden dönen ve inkara ve küfre dönen kişi anlamına gelir.

Müstahil ne demek?

Muhal ve mustahil kelimeleri sözlükte daha çok kelam (söz) sahasında “sözü bozmak” anlamında kullanılır; “bozmak” anlamına gelir. Muhal ve mustahil kelimeleri aynı kökten (h-v-l) gelen eş anlamlı kelimelerdir ve “kelimenin karşılığı yoktur, hiçbir şeye karşılık gelmez” anlamına gelir.

Vücub ne demek?

Sözlükte “zorunluluk, gereklilik” anlamlarına gelen vücûb, Mu’tezile’nin beş temel ilkesinden biri olan adalet ilkesi gereğince, Allah’ın hesaba çektiği kullara karşı yapması gereken işleri ifade eder.

İmzadan imtina ediyorum ne demek?

Muhabirlerin, tanıkların, şüphelilerin, mağdurların ve şikâyetçilerin adları, soyadları ve ünvanları ile imzalarının yer alması zorunludur. (İmza atmaktan kaçınanlara “İmza reddedildi” notu düşülür.)

Amiyane tavır ne demek?

Kelime Anlamı: Amiyane, sıradan, yaygın, basit veya yaygın olarak kullanılan bir şeye atıfta bulunan bir sıfattır. Bir nesne, olay veya durum sıradan olduğunda, herkes tarafından genel olarak bilinen veya karşılaşılan bir şeydir.

İtmina nedir?

İtmînân kelimesinin sözlük anlamı; “zorluklardan sonra huzura kavuşma”, “kargaşalardan sonra toparlanma” olarak ifade edilebilir.

Tutanak imzadan imtina ne demek?

Muhabirlerin, tanıkların, şüphelilerin, mağdurların ve şikâyetçilerin adları, soyadları ve ünvanları ile imzalarının yer alması zorunludur. (İmza atmaktan kaçınanlara “İmza reddedildi” notu düşülür.)

İmtina etmek ne demek hukuk?

Dilimize Arapçadan gelen refrain kelimesi “erkekler” kelimesinden türemiştir. Yasak hem yasaklama hem de mahrum bırakma anlamına gelirken, “refrain” kelimesi sözlükte “kaçınmak” anlamına gelir. Bu kelime aynı zamanda gerçekleşmesi mümkün olmayan şeyler için de kullanılır.

Savunmadan imtina etmek ne demek?

Savunma kabul etmeyin, savunma sunmayın.

Memur imzadan imtina edebilir mi?

BİLDİRİM SÜRECİNDE İMZA GERİ ALINABİLİR ANCAK İSİM KALDIRILAMAZ.

Kaynak: cepi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir