İçeriğe geç

Diploma Denkliğini Kim Yapar

Diploma denkliği kaç gün sürer?

Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan bir yükseköğretim kurumunda ön lisans veya yüksek lisans programını tamamlayan aday, gerekli belgeleri doğru bir şekilde teslim ettiği takdirde denklik başvurusu ortalama 3 ila 6 ay içinde sonuçlandırılır.

Diploma denklik ücreti ne kadar?

2024 YÖK denklik başvuru ücreti 150 TL’dir. Bu ücret YÖK denklik başvuruları ve başvuru yeniden değerlendirme talepleri için alınır. Diğer bilgi ve belge talepleri için 2024 yılında YÖK’ten 50 TL tahsil edilecektir.

Diplomamın denkliğini nasıl öğrenirim?

“Denklik Belgelerinin Talebi ve Doğrulanması” hizmetine e-devlet sistemindeki “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” sayfasından erişilebilir. Belge doğrulama işlemi kişinin T.C. kimlik numarasını içerir. Bu, belgenin kimlik numarasını ve barkod numarasını sisteme girerek yapılır.

Denklik başvurusunu kimler yapabilir?

Kimler başvurabilir? Yurt dışındaki üniversitelerde ön lisans, lisans veya yüksek lisans programlarını tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları.

Diploma denkliği için nereye başvurulur?

Başvuru, Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı’na internet sitesinde yer alan dilekçenin doldurulması ve hizmet bedelinin şahsen veya posta yoluyla ödenmesi suretiyle yapılmalıdır.

Diploma denkliği ne işe yarar?

“Denklik” terimi, yurtdışında alınan yüksek öğrenim diplomalarının ülkemizde hangi akademik alan ve dereceye denk olduğunun belirlenmesi sürecini ifade eder. Tanınma, denklik için bir ön koşuldur ve yurtdışında tanınan her eğitim programı, ülkemizdeki aynı isimli eğitim programına denk değildir.

Denklik sınavı ne zaman 2024?

Konu alanı (diploma) ve nihai yeterlilik 2024 Konu alanı ve nihai yeterlilik sınav takvimi Nisan 2024 Sınav dönemi Başvuru tarihleri ​​15-29 Mart 2024 Mülakatların tarih/saat/yerinin duyurulması 8 Nisan 2024 Sınav tarihleri ​​15-19 Nisan 2024 haftası 1 ek satır

Denklik randevusu nerede?

Denklik iş ve işlemleriniz için Müdürlüğümüzün randevu sistemi üzerinden randevu almanız gerekmektedir. Randevu sistemi an itibariyle randevu vermeye başlamıştır. Bu tarihten itibaren denklik iş ve işlemleri Bakanlığımızın edenklik..tr adresinden randevu ile yapılacaktır.

Denklik ücreti hangi bankaya yatırılır?

Ödemeler IBAN numarasına değil, referans numarası ve TC kimlik numarası kullanılarak TEB Bankası’na aktarılmaktadır.

Denklik puanı kaç olmalı?

Denklik sınavında 100 üzerinden 50 alırsanız diplomanız denk olarak kabul edilir. Örnek vermek gerekirse, YÖK tarafından tanınan bir üniversitede yurt dışında hukuk okursanız, mezun olduktan sonra Türkiye’ye döndüğünüzde denklik alabilmek için eksik derslerinizi tamamlamanız gerekecektir.

Denklik belgesi e-devletten alınır mı?

Yurt dışındaki üniversitelerden yükseköğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının diploma denkliğini almak için başvuru işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilmeye başlandı.

Diplomam Almanya’da denk mi?

Almanya dışındaki bir okuldan aldığınız bir diplomanız veya mesleki yeterliliğinizi kanıtlayan bir diplomanız varsa, bu belgelerin denkliğini Almanya’da alabilirsiniz. Mesleki yeterliliklere kıyasla, üniversite ve okul derecelerinin tanınması daha kolaydır. Bunu Anabin aracılığıyla kontrol edebilirsiniz.

Denklik almak kaç ay sürer?

Belgeler eksiksizse, sonuç hakkında bir mesaj alana kadar en fazla 3 ay sürecektir. Bazı durumlarda, sorumlu makam denklik prosedürünü bir aya kadar uzatabilir. Prosedürde mesleki deneyiminiz de dikkate alınabilir. Denklik prosedürü daha uzun da sürebilir.

Denklik belgesi kaç günde çıkar?

Denklik belgesinin verilmesi kaç gün sürer? Denklik belgesi için gerekli prosedür adımları aşağıdaki gibidir. Tüm bu prosedürlerin ortalama süresi 65 gündür. E-devlet veya resmi YÖK web sitesi üzerinden çevrimiçi başvuru yapabilirsiniz. Ön sınav aşaması diplomayı teyit etmek için yabancı temsilciliklerle yazışmadır.

Denklik yoksa ne olur?

YÖK denkliğiniz yoksa üniversite diploması gerektiren kamu pozisyonlarına kabul edilmezsiniz. Erkek adaylar kısa dönem askerlik yapamazlar. Özel sektörde diplomanızın YÖK tarafından tanınması önemli değildir. Mesleğiniz, iş deneyiminiz ve bireysel özellikleriniz dikkate alınır.

Diploma ne kadar sürede çıkar?

1- Diplomalar her mezunun mezuniyet tarihinden itibaren 6 ay içinde düzenlenir. 2- Mezuniyet işlemleri tamamlanmış ancak diplomaları henüz düzenlenmemiş ve mezuniyet belgesi talep eden öğrencilere 6 (altı) ay geçerli “Geçici Mezuniyet Belgesi” düzenlenir.

Denklik başvurusu onaylandıktan sonra ne yapılır?

NOT: Denklik başvurunuz onaylandıktan sonra ilgili dal ve seviyede açılan bir kursa başvurmanız gerekecektir. Açık bir kursta başarılı olursanız sertifikanız size verilecektir.

Denklik sınavı ne zaman 2024?

Konu alanı (diploma) ve nihai yeterlilik 2024 Konu alanı ve nihai yeterlilik sınav takvimi Nisan 2024 Sınav dönemi Başvuru tarihleri ​​15-29 Mart 2024 Mülakatların tarih/saat/yerinin duyurulması 8 Nisan 2024 Sınav tarihleri ​​15-19 Nisan 2024 haftası 1 ek satır

Denklik belgesi e-devletten alınır mı?

Yurt dışındaki üniversitelerden yükseköğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının diploma denkliğini almak için başvuru işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilmeye başlandı.

Kaynak: ykelektrikistanbul.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir