İçeriğe geç

Kimler Çekiliş Yapabilir

Çekiliş yapmak için izin gerekir mi?

İlgili mevzuat kapsamında muafiyet kapsamına girmeyen ve nakitsiz piyango veya çekiliş düzenlemek isteyen kuruluşların, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne (“Müdürlük”) başvuruda bulunarak izin almaları gerekmektedir.

Çekiliş yapmanın cezası nedir?

İlgili kanunda açıkça belirtildiği üzere, gerekli izinleri almayan, şartları taşımadan çekiliş düzenleyen veya kanuna aykırı hareket edenler, 10 milyon liraya kadar para cezası ve iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

Çekilişle ürün satmak yasal mı?

Buna göre; 2021 yılında birim ikramiye başına 154 TL olarak belirlenen tutarı aşan ticari çekilişler yönetmelik kapsamına girmekte olup, bu nedenle idarenin onayı gerekmektedir. Ancak verilecek birim ikramiye tutarının 154 TL’nin altında olması halinde yönetmelik hükümleri uygulanmaz.

İnstagramdaki çekilişler doğru mu?

Binlerce lira değerinde bir hediye alırsanız, çok küçük olan kargo ücreti talep edilmez. Uzun zamandır takip ettiğiniz ve güvendiğiniz hesapları hariç tutalım. Ne yazık ki, Instagram çekilişleri genellikle dolandırıcılıkla sonuçlanıyor.

Herkes çekiliş yapabilir mi?

Yönetmelik kapsamındaki çekiliş izinleri, Yönetmeliğin 6. maddesine göre; ticari faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler, kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, vakıflar, belediyeler, emeklilik ve yardım sandıkları, spor kulüpleri ve okul aile birlikleri tarafından yapılabilecek.

Instagram üzerinden çekiliş yapmak yasal mı?

Çekilişte dağıtılacak ürünün değeri 154 TL ve altında ise izinsiz olarak Instagram üzerinden çekiliş kampanyası düzenlenebilmektedir. Bu bağlamda Resmi Gazete’de yayımlanan 4971 sayılı Kanun’un 20. maddesi gereği Nakitsiz Çekiliş ve Yarışmalar Hakkında Yönetmelik önem arz etmektedir.

Çekiliş ile araba nasıl satılır?

Çekilişe bir araba dahil edilirse, aracı kullanmak veya satmak için ehliyet almanız, yol vergisi ödemeniz ve trafik sigortanızın olması gerekir. Şirketler tarafından verilen herhangi bir hediye üzerindeki KDV ve KDV şirket tarafından karşılanır.

Çekiliş hükmü nedir?

İslam, kumarı ve kumara dayalı tüm faaliyetleri haram olarak kabul eder ve bu, bir kumar biçimi olarak kabul edilirse ödül çekilişleri için de geçerlidir. Ödül çekilişlerinin dini açıdan kabul edilebilir olup olmadığı genellikle girişin hüküm ve koşullarına ve ödül çekilişinin türüne bağlıdır.

Yarışma düzenlemek yasal mı?

Türkiye’de, şansa dayalı şans oyunları ile bilgi, beceri veya yeteneğe dayalı eleme usulü yarışmalara, ilgili yasal hükümlere uyulması kaydıyla izin verilmektedir.

Çekilişlerde vergi var mı?

23. 4369 sayılı Kanunla değişik Veraset ve İntikal Vergisi Kanununun 16 ncı maddesinin son fıkrasında, gerçek ve tüzel kişiler tarafından tertiplenen yarışma ve çekilişlerde kazanılan ikramiyelerin % 20 oranında vergilendirileceği, ayni ödemelerde ise fatura bedelinin dikkate alınacağı hükme bağlanmıştır.

Trendyol araba çekilişi haram mı?

Pazarlarda ve mağazalarda alışveriş için verilen çekiliş kuponlarına dahil olan hediyeler Helal midir? Bir tarafın kazandığı ve diğer tarafın kaybettiği herhangi bir şans oyunu kumardır. Sadece kazananın kar ettiği ve kaybedenin hiçbir kayıp yaşamadığı uygulamalar kumar olarak kabul edilmez.

Çekilişlerde para ödeniyor mu?

Çekilişlerde ödül kazanan kişiler hediyelerini almak için vergi ödemek zorundadır. Çekilişlerden alınan hediyelere uygulanan verginin adı miras ve intikal vergisidir.

Çekiliş dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?

Çekiliş dolandırıcılığını nereye bildirebilirsiniz? Çekiliş dolandırıcılığı bildirimleri, suçun işlendiği yerdeki Başsavcılık Ofisi’ne veya kolluk kuvvetlerine yapılmalıdır.

İnstagramdan çekiliş nasıl yapılır?

Instagram’da çekiliş nasıl yapılır? 7 adımda? 1) Çekilişte vermek istediğiniz hediyeyi belirleyin. 2) Instagram çekiliş görselinizi tasarlayın. 3) Çekiliş gönderinizin açıklamasına şartlar ve koşulları yazın. 4) Çekiliş gönderinizi tanıtın.

Gümrük çekilişi gerçek mi?

📲Dijital platformlarda sıkça rastlanan “Gümrük Ürünleri Telefon Çekilişi” adı altında dolandırıcılık amaçlı paylaşılan içeriklere itibar etmeyin❗️ ⚠️Çekiliş vaatlerine şüpheyle yaklaşın ve kişisel/finansal bilgilerinizi paylaşmayın❗️ #SİBERUyarılar.

Çekiliş hükmü nedir?

İslam, kumarı ve kumara dayalı tüm faaliyetleri haram olarak kabul eder ve bu, bir kumar biçimi olarak kabul edilirse ödül çekilişleri için de geçerlidir. Ödül çekilişlerinin dini açıdan kabul edilebilir olup olmadığı genellikle girişin hüküm ve koşullarına ve ödül çekilişinin türüne bağlıdır.

Yarışma düzenlemek yasal mı?

Türkiye’de, şansa dayalı şans oyunları ile bilgi, beceri veya yeteneğe dayalı eleme usulü yarışmalara, ilgili yasal hükümlere uyulması kaydıyla izin verilmektedir.

Çekiliş ile araba nasıl satılır?

Çekilişe bir araba dahil edilirse, aracı kullanmak veya satmak için ehliyet almanız, yol vergisi ödemeniz ve trafik sigortanızın olması gerekir. Şirketler tarafından verilen herhangi bir hediye üzerindeki KDV ve KDV şirkete aittir.

Çekilişten çıkan telefon satılır mı?

Çekilişte kazanılan ikramiye satılabilir mi? En sık sorulan sorulardan biri, şanslı kazananların çekilişte kazandıkları hediyeleri satıp satamayacaklarıdır. “Çekilişte kazandığınız herhangi bir hediyeyi satabilirsiniz,” diyor Cengiz Karaayan, “ama hediyeyi satabilirsiniz, haklarınızı değil,” diye ekliyor.

Kaynak: emarvi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir