İçeriğe geç

Zonguldak Alaplı Hangi Türk Boyundan

Zonguldak’ın hangi Türk boyu?

Paphlagonia bölgesinde bilinen en eski yerleşim yerleri Frig kabileleridir. I. HE. 12. yüzyılda başlayan ve “Ege Göçmen Kabile Hareketi” olarak adlandırılan göçlerle Bitin, Mariondin ve Migdon Frig toplulukları Zonguldak ve çevresine göç etmişlerdir.

Zonguldak halkının kökeni nedir?

Arkeolojik bulgulara göre, tarihi MÖ 2500’lere kadar uzanan bölgenin ilk yerleşimcileri Hattiler ve daha sonra Hititler’dir. Bölgenin ilk sakinleri, Frig kabilelerinden oluşan Bithin, Mariandyn ve Migdon göçmen topluluklarıdır.

Hangi Türk boyundan olduğumuzu nasıl öğreniriz?

Aile ağacınızı oluşturmak için e-Devlet Kapısı’nı veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesini kullanabilirsiniz.

Batı Karadeniz’in hangi Türk boyu?

Batı Karadeniz: Kaide-i-Türkmenler Kuzeyden Anadolu’ya göç eden Türkler Bulgarlar, Peçenekler, Oğuzlar ve Kuman-Kıpçakların bir karışımıdır. Bu, Batı Karadeniz bölgesinin Batı Anadolu, Balkanlar ve Orta Avrupa’ya dilsel ve kültürel yakınlığını açıklayan faktörlerden biridir.

Zonguldak hangi soydan gelir?

Solunda oturan Gök, Deniz ve Dağ (ÜÇ-OK) adlı oğullarını batıya gönderdi. Sağında oturan Yıldız, Gün ve Ay (BOZ-OK) adlı oğullarını da doğuya gönderdi. Dünyanın dört bir yanına dağılmış olan Üçok ve Bozok zamanla çoğaldı ve çocukları çeşitli Oğuz boylarının efendileri oldu. Torunları Zonguldak’ta yaşıyor.

Zonguldak yerlileri kimlerdir?

MÖ 1200’de, çoğunluğu Frig kabilelerinden oluşan Ege göçebe kabileleri Trakya’dan Orta Anadolu’ya yayıldılar. Bu kabileler arasında Bythin, Mariandyn ve Migdon, Zonguldak bölgesine yerleştiler ve bölgenin bilinen ilk insanları oldular.

Zonguldak hangi beylik?

Anadolu Selçuklu ordusu 1084 yılında bölgeye gelerek bölgeyi fethetmiştir. Daha sonra Cenevizliler bölgeyi ele geçirmiş ve Beylikler döneminde Candaroğulları bölgeye hakim olmuştur.

Zonguldak insanları nasıl?

Zonguldak Halkı Zonguldak halkı dürüst, çalışkan ve yardımsever insanlardır. Madencilik sektörünün etkisi sayesinde şehirde dayanışma ve topluluk ruhu güçlüdür. Zonguldak’ın kültürü geleneksel değerlerle modernliğin bir karışımıdır. Bu nedenle Zonguldak yaşamak, eğitim almak veya yatırım yapmak için uygun bir şehirdir.

Zonguldak il olmadan önce hangi ile bağlıydı?

20 Nisan 1920’de TBMM hükümeti Devrek, Ereğli, Mudurnu, Bartın, Göynük ve Zonguldak’ı Bolu’nun bağımsız valiliğinden ayırarak Kastamonu Vilayeti’ne bağladı. 14 Mayıs 1920’de Zonguldak kazası mutasarrıflığa dönüştürüldü ve Kaymakam Ahmet Cevdet Bey, Mutasarrıf Vekili olarak atandı.

Irkımızı nasıl öğreniriz?

Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Soykütük Bilgilendirme Servisi üzerinden e-Devlet üzerinden veya www.tr adresindeki “Hizmetler/E-Sorgulama” menülerinden erişim sağlanabilmektedir.

Orjinal Türkler nerede yaşıyor?

Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı başlıca ülkeler Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye, Azerbaycan ve İran’dır. Özerk cumhuriyetler veya azınlık olan Türk kökenli insanlar Irak, Çin (Doğu Türkistan), Rusya, Balkanlar ve diğer çeşitli Avrupa ülkelerinde yaşamaktadır.

En eski soy ağacına nasıl ulaşılır?

Soru: Aile ağacı araştırmasını nasıl yapabilirim? Cevap: Arşivlerimizde soyağacı ile ilgili bilgi ve belgeler bulunmamaktadır. Bu konu ile ilgili bilgileri İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden veya bağlı olduğunuz nüfus müdürlüğünden alabilirsiniz.

Zonguldak çepni mi?

Giresun ili ve bölgesi tarihte Vilayet-i Çepni adıyla anılmaktadır. Günümüzde Çepniler ağırlıklı olarak Karadeniz Bölgesi’nde, özellikle Giresun, Gümüşhane, Ordu, Trabzon, Samsun ve Bayburt’ta yaşamaktadır.

Çepniler laz mıdır?

Laz halkıyla hiçbir ilgisi yok. Çünkü “Geldim” kelimesi Lazcada “komopti” anlamına geliyor. Karadeniz bölgesine yerleşen Türk kabilesi genellikle Çepni’dir. Çepni halkı 1461’den çok önce Karadeniz’e geldi, ancak doğu Karadeniz’e doğru ilerlemeleri biraz zaman aldı.

Zonguldak Kıpçak mı?

Bartın ve Zonguldak ağızları üzerine yapılan çalışmalarda, bölgenin ağız özelliklerinin Oğuz-Türkmen-Kıpçak ağızlarının tabakalanmasıyla oluştuğu görülmüştür. Zonguldak ve yöresi ağızları, Bolu, Kastamonu ve Çankırı ağızlarıyla birlikte Denizli-Tavas ve Urfa ağızlarıyla bazı ortak özellikler taşımaktadır.

Zonguldak’ta eskiden kimler yaşadı?

Arkeolojik bulgulara göre, tarihi MÖ 2500’lere kadar uzanan bölgenin ilk yerleşimcileri Hattiler ve daha sonra Hititler’dir. Bölgenin ilk sakinleri, Frig kabilelerinden oluşan Bitinler, Mariandinler ve Migdonlar olarak adlandırılan göçmen topluluklardı.

Zonguldak Kıvırcık nedir?

Zonguldak halkı 900 yıl önce buraya yerleşmiş Türkmenlerdir. “Kıvırcık” 150 yıldır kullanılan bir tabirdir. Ereğli ve Filyos, 4000 yılı aşkın bir geçmişe sahip bölgenin en eski yerleşim yerleridir.

Oğuz boyu hangi soydan gelir?

Destanlara göre Oğuz boyu, Oğuz Han’ın altı oğlu ve onların dört oğlundan oluşmuştur. Bu 24 boyun farklı isimleri ve unvanları vardır. Bu bölünme Oğuz Kağan efsanesine dayanır. Daha sonra bu boylar iki boya ayrılmıştır: Bozoklar ve Üçoklar.

Zonguldak çepni mi?

Giresun ili ve bölgesi tarihte Vilayet-i Çepni adıyla anılmaktadır. Günümüzde Çepniler ağırlıklı olarak Karadeniz Bölgesi’nde, özellikle Giresun, Gümüşhane, Ordu, Trabzon, Samsun ve Bayburt’ta yaşamaktadır.

Kaynak: pikniktube.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir