Kıl aldıktan sonra namaz kılınır mı?
Gusül abdesti de içerdiğinden, abdesti bozacak bir durum olmadıkça, daha sonra abdest almaya gerek yoktur.
Avret yerine dokunmak abdesti bozar mı?
Dokunulan bölgenin cinsel bölgenin bir parçası veya çoğu/tümü olması önemli değildir. Bir kişinin sadece önüne değil, arkasına da dokunmak abdestinin bozulmasına neden olur. Aynı şekilde, bir eşin veya çocuğun önüne veya arkasına dokunmak ve kendi şahsına dokunmamak da abdesti bozar.
Kaş almak abdesti bozar mı?
Kaşları tedavi amaçlı uygularken, su cilde ulaşmasa bile gusül ve abdest geçerlidir. Ancak söz konusu işlem estetik amaçlıysa ve suyun cilde temas etmesini engelliyorsa, işlem mümkün olduğunca kaldırılmalıdır. Aksi takdirde gusül ve abdest geçersizdir.
Gusül abdesti olmadan tüy alınır mı?
Bu sebeple adetli, doğum yapmış veya cünüp olanların, banyodan önce saç ve tırnaklarını kesmeleri, koltuk altı ve kasık bölgesini temizlemeleri sakıncalı değildir.
Tüyleri almak abdesti bozar mı?
Evet, başında çok bit varsa ve bu durum ona sıkıntı veriyorsa, başını tıraş etmesi caizdir. Aynı şekilde, gerekirse vücut kıllarını da tıraş edebilir. İhramlı bir kimsenin abdest alırken, gusül alırken, teyemmüm ederken veya vücudu pisliklerden veya suyu engelleyen engellerden temizlerken vücudundan kıl koparılmasında bir sakınca yoktur.
Özel bölge kılları alınmazsa namaz kılınır mı?
Allah’a hamd olsun. “Kasık kıllarını tıraş etmek, tabiatın sünnetlerindendir. Bu, konuyla ilgili sabit hadislere göre kırk günden fazla bırakılmamalıdır. Kırk günden sonra ertelenmesi, namazın geçerliliğini etkilemez (namaza zarar vermez).
Cinsel organı ağza almak abdesti bozar mı?
Bir koca karısına oral seks yaparsa ve meni boşalırsa, cinsel sağlık konusundaki İslami hukuka göre gusül zorunludur. Ancak, sadece mezi (meni öncesi sıvı) boşalırsa, sadece abdest gerekir ve meziyi yıkamak gerekir.
Sevgiliyle öpüşmek abdesti bozar mı?
Yani bir erkek karısını öperse, eline dokunursa veya kucaklarsa ve kendisinden (penisinden) bir akıntı gelmezse ve abdesti bozulmazsa, ne onun ne de karısının abdesti bozulur.
Düşünerek gelen zevk suyu gusül gerektirir mi?
Kadının şaka yaparken veya şehvetli düşüncelere daldığı sırada kendisinden gelen ıslaklık temizdir, gusül gerektirmez ve abdesti bozmaz. Ancak kadından gelen, genellikle şehvetin zirvesindeyken, iddia edilen boşalmaya kadar gelen ve ayrıca elbiseye bulaşan sıvı necistir ve cinsel ilişkiyi tetikler.
Baldızdan abdest bozulur mu?
Ayrıca, kayınvalideniz mahremlerinizden biri değildir. Abdesti geçersiz olsun veya olmasın, şehvetle bir kadına dokunmadığı sürece abdesti geçersiz olmaz. O kadın ona yabancı olsun veya olmasın, hüküm aynıdır.
Elbise üzerinden cinsel organa dokunmak abdesti bozar mı?
Dokunmanın şehvetli olup olmaması hükmü etkilemez. Ancak, bir elbiseye şehvetle dokunmak yıkamayı geçersiz kılmaz.
Eşine dokunmak abdest bozar mı?
Şafiî mezhebine göre, bir kimse, dinen evlenmesi haram olmayan karşı cinsten birine hiçbir engel olmaksızın dokunursa, her ikisinin de abdesti bozulur (Maverdî, el-Havî, 1/183-187). Ancak karşı cinsin saçına veya tırnağına dokunmak abdesti bozmaz.
Regl döneminde tüy alınır mı?
DOĞRU: Adet döneminde epilasyon daha ağrılı olabilir. Adet döneminde hormonlarınız cildinizde hassasiyete neden olabilir ve özellikle bu dönemde ağda ile tüyleri kökünden almak biraz acı verebilir.
Regl döneminde boşalınca gusül gerekir mi?
Cünüp olan ve yıkanmadan önce âdet gören kadının hemen yıkanması gerekmez; yıkanmayı âdet sonuna kadar erteleyebilir (Haddad, el-Cevhere, 1/31-32; İbn Nüceym, el-Bahr, 1/63). Ancak bu durumdaki kadınların gusletmeleri uygun olur.
Cünüpken ne haramdır?
Secde esnasında okunması gereken Kur’an-ı Kerim’in yazılı sayfalarına el sürülmesi yasaktır.
Epilasyondan sonra duş almadan namaz kılınır mı?
Lazer epilasyon seansından sonra duş alabilirsiniz ancak işlemden sonra 1-2 gün beklemeniz gerekir.
Traş olmadan namaz kılınır mı?
İhramdan çıkmak için saçını kestirmek gerekir. Saçını tıraş etmeden elbise giyen kimse, ihramdan çıkma aşamasında olsa bile ihramlı sayılır.
Duşta alınan abdestle namaz kılınır mı?
Cevap: Eğer yıkanmak bedeni temizlemek içinse abdest yerine geçer.
Hangi durumlarda namaz kılınmaz?
Namaz; Uyuklama, unutma veya başıyla bile namaz kılamayacak kadar hasta olma gibi meşru bir özür olmadıkça namaza bırakılamaz. Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Sizden biriniz uyur veya unutur da namazını vaktinde kılamazsa, hatırladığı zaman kılsın.” (Müslim, Mesacid, 316 [684]; bkz.
Kaynak: gefe.com.tr