İçeriğe geç

Yazın Balkonda Hangi Sebzeler Yetişir

Güneş almayan balkonda hangi sebzeler yetişir?

Roka, pazı, patates, turp, sarımsak, taze soğan, brokoli, kara lahana, ıspanak, kabak, marul, havuç ve karnabahar, bezelye, fasulye ve tabii ki baharatlar.

Balkonda en kolay ne yetişir?

Fesleğen, nane, maydanoz, roka ve biberiye yetiştirilmesi en kolay bitkilerden bazılarıdır ve çoğunlukla küçük topraklarda hızla büyürler. Pazardan satın aldığınız bitkinin bir dalını bir bardak suya koyup köklenmesini bekleyebilir veya pakette satılan tohumları kullanabilirsiniz.

Yazın saksıda ne yetişir?

Domates, biber, salatalık, patlıcan ve marul gibi birçok sebze saksıda yetiştirilebilen sebzeler arasındadır. Bu sebzeler güneşi seven bitkiler olduğundan yaz aylarında saksıda bol güneş alabilir ve sağlıklı bir şekilde büyüyebilirler.

En hızlı yetişen sebze nedir?

Yetiştirdiğiniz domatesleri kuvvetli rüzgarlardan koruduğunuz sürece özel bir bakıma ihtiyaç duymazlar. Maydanoz yeşil bitkiler arasında en kolay ve en hızlı büyüyen sebzedir.

Gölgeyi seven sebzeler nelerdir?

Hangi sebzeler gölgede yetişir? “Hangi sebzeler gölgede yetişebilir?” sorusuna şu cevabı verebiliriz: pazı, marul ve ıspanak. Bu sebzeler gölgeye oldukça dayanıklıdır. Tam gölgede yetişen sebzeler doğrudan güneş ışığı olmadığında bile yetiştirilebilir.

Güneş görmeyen yerde domates yetişir mi?

Güneş ışığıyla ilişkisinden bahsedelim: Domates bitkiniz çiçek açana kadar doğrudan, yoğun güneş ışığına ihtiyaç duymaz, parlak güneş ışığı bile bu süreci etkileyebilir. Ancak, günde en az 8 saat boyunca pencere gibi aydınlık, doğal bir yerde tutulmalıdır.

Mart ayında balkona ne ekilir?

Mart, bahçeye bezelye, havuç, şalgam, pırasa, ıspanak, taze soğan, bakla ve lahana ekmeye başlamak için iyi bir zamandır. Mart ayından itibaren çilek ve kuşkonmaz gibi çok yıllık bitkilerin fideleri artık toprağa ekilebilir.

Yazın hangi sebzeler ekilir?

Yaz sebzelerini hangi aylarda ekersiniz? Yaz sebzeleri, sıcak havalarda yetiştirilen ve yazın yenen sebzelerdir. En popüler sebzelerden bazıları domates, biber, patlıcan, kabak, salatalık, fasulye ve mısırdır. Bu sebzeler genellikle Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında ekilir.

Hangi sebze su istemez?

Soğan ve sarımsak gibi fazla suyu sevmeyen sebzeler tahtalarda yetiştirilir. Ayrıca ilkbahar ve kış aylarında çok fazla su istemeyen salata, marul, turp vb. yetiştirilir. Tür ıslahında da kullanılır.

En hızlı yetişen bitki nedir?

Tüm zamanların en hızlı büyüyen bitkisi, 14 günde 3,7 metre büyüyen Hesperoyucca Whipplei oldu.

Yaz sebzeleri nelerdir?

Ülkemizde yaz sebzeleri; yeşil biber, taze fasulye, dolmalık biber, salatalık, patlıcan, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce ve bamyadır. Çoğu yaz sebzesini çiğ veya sadece haşlayarak kullanarak rengarenk ve lezzetli salatalar yapabilirsiniz.

Sebzelerin verimli olması için ne yapmalı?

10 Adımda Daha Verimli Bir Sebze Bahçesi Bölgenizde yetiştirmeye uygun sebzeleri seçin. … Dikim için doğru mevsimi seçin. … Dikimden önce toprağı uygun şekilde hazırlayın. … Sebzeleri uygun şekilde dikin. … Sürekli ve uygun miktarlarda sulayın. … Düzenli olarak gübre uygulayın. … Malçlayın … Yabani otları öldürün.Daha fazla makale…

Kışın balkonda ne yetişir?

Kışın saksıda yetiştirilen sebzeler arasında nane, sarımsak ve arpacık soğanı bulunur. Maydanoz, biberiye, dereotu, lahana, havuç, marul, ıspanak, tere ve roka bunlardan bazılarıdır. Ayrıca kışın saksıda; fesleğen, brokoli, turp, kekik ve şeker bezelyesi de ekilebilir.

Balkonda en iyi ne yetişir?

Maydanoz, dereotu, biberiye, havuç, marul, lahana, ıspanak, roka ve tere gibi sebzeler mevsimlere göre yetiştirilir. Ayrıca kış mevsiminde mükemmel olan brokoli, fesleğen, kekik, turp ve şeker bezelyesi saksı yetiştiriciliği için uygun sebzeler olduğu kanıtlanmıştır.

Serin iklim sebzeleri nelerdir?

Serin iklim sebzeleri aylık ortalama 15–18 °C sıcaklıklarda en iyi şekilde büyür. En yüksek çimlenme sıcaklığı 21–26 °C arasındadır ve en düşük çimlenme sıcaklığı 3–10 °C arasındadır. Biber, bamya, domates, fasulye, salatalık, kavun, karpuz, kabak, patlıcan, mısır, patates.

Güneş görmeyen yerde hangi bitki yetişir?

Paşa kılıcı, alev kılıcı, fuşya, begonya, beyaz yelken çiçeği, çuha çiçeği, cam menekşesi, guzmanya, orkide ve sarmaşık gibi pek çok bitki doğrudan güneş ışığı almadan yaşayabilir.

Açık balkonda hangi bitkiler yetişir?

Balkonunuzda yetiştirebileceğiniz çiçekler kısaca şunlardır: Lavanta, Gazanya, Sardunya, Begonvil, Bodrum Papatyası, Gülen Çiçek, Hercai Menekşe, Acı Bakla, Yasemin, Latin Çiçeği, Cam Güzeli, Kirli Kadın Çiçeği, Kalanşo, Lale ve Açelya.

Soğuk havaya dayanıklı olan sebze ve meyveler nelerdir?

Bu sınıflandırma sistemi sebzelerin soğuk koşullara dayanıklılıklarına göre oluşturulmuştur. Bezelye, pazı, ıspanak, lahana, sarımsak, pancar, soğan, kereviz, turp, brokoli, tere, bakla, maydanoz, Brüksel lahanası, marul, enginar, pırasa, havuç.

Kışın balkonda hangi sebzeler yetişir?

Kışın saksıda yetiştirilen sebzeler arasında nane, sarımsak ve arpacık soğanı bulunur. Maydanoz, biberiye, dereotu, lahana, havuç, marul, ıspanak, tere ve roka bunlardan bazılarıdır. Ayrıca kışın saksıda; fesleğen, brokoli, turp, kekik ve şeker bezelyesi de ekilebilir.

Kaynak: qhn.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir