İçeriğe geç

Müteveccihen Durmak Ne Demek

Müteveccih ne anlama gelir?

müteveccih – İngilizce sözlük. Arapça wch kökünden gelen ve “dönen, yönelen” anlamına gelen mutawaccih متوجّه‎ kelimesinden bir alıntıdır.

Müziç ne demek TDK?

(ﻣﺰﻋﺞ) sıf. (ar. iz’āc, muz’ic “rahatsız etmek” kelimesinden) Rahatsız edici, rahatsız edici, sıkıcı, baskıcı, yorucu: …

Dikilmek durmak ne demek?

Eylem. [2] Dikleş. [3] Ayağa kalk.

Müteaddi ne demek TDK?

Kelime Anlamı: Muteaddit kelimesi ardışık, sıralı veya ardışık anlamına gelir. Birbirini izleyen bir dizi veya olay serisini ifade eder. Kökeni: “Muteaddit” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “مُتَعَاضِد” (mutaaddid) kelimesi ardışık veya ardışık anlamına gelir.

Müteveccüh ne demek?

Teveccüh, yönelmek anlamına gelir. Tasavvuf terimidir. Tasavvufta, Tevajjuh, şeyhin tüm manevi gücünü müridin kalbine yönlendirmesi ve aktarması, bir infüzyon yaratması anlamına gelir. Camide toplanırlar ve sırt sırta otururlar ve lider, Sufilere tek tek hitap eder.

Mükevven ne anlama gelir?

(Ar. tekvіn “yaratmak, yaratmak” kelimesinden) Yaratılan, var edilen.

Müstehlik ne demek TDK?

(ﻣﺴﺘﻬﻠﻚ) i. (Ar. istihlāk, “yıkmak, tüketmek” kelimesinden) Tüketici: Kısacası, büyük müstehcenliklerin şehri, küçük üreticilerin şehri haline gelmiştir (Ahmet H.

Mütehassıs ne demek TDK?

“Mutehassis” kelimesi Arapça kökenlidir ve Türkçeye Arapçadan gelmiştir. “تَحَسَّسَ” (tehassesa) fiilinden türemiştir ve “hissetmek, hissetmek” anlamında kullanılır. Anlamı: “Uzman”ın, duygularını kolayca hisseden ve bunların kendisini yoğun bir şekilde etkilemesine izin veren duygusal olarak etkilenen kişi anlamına geldiği anlaşılmaktadır.

Müstevfi ne demek TDK?

[1] İslam devletlerinde mali işlerden sorumlu hükümet görevlisi.

Zınk diye durmak ne demek?

[1] Aniden durmak. [2] Bir yerde takılıp kalmak.

Sak durmak ne demek TDK?

AÇIKLAMA Gizlenmek, dikkatli ve uyanık olmak anlamına gelir.

Süre durmak ne demek?

bir süre devam etmek, son, devam etmek.

Mükaddes ne demek TDK?

Kökeni: “Kutsal” kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Arapça “mukaddes” (مقدس) kelimesi “kutsal” veya “saygıdeğer” anlamına gelir. Anlamı: “Kutsal” bir şeyin kutsal veya saygıdeğer kabul edildiği anlamına gelir.

Müstesih ne demek?

İstisna kökünden türemiş olup “ayrı, özel, istisna edilmiş” anlamlarına gelir. Türkçede “istisnai”, genel kuralların dışında kalan özel veya istisnai bir durumu ifade eder.

Müstahil ne demek TDK?

Bu kelime, bir şeyin başkalarından bağımsız olarak veya kendi başına var olma durumunu ifade eder.

Müşavere et ne anlama gelir?

Arapça kökenli bir kelime olan müsavere, meşveret kelimesinden türemiştir. İstişare, fikir alışverişi anlamına gelirken, müsavere kelimesinin sözlük anlamı “danışmak”tır.

Müstecip ne anlama gelir?

Anlamı en garip ve en çok araştırılan kelimelerden biri olan “Mustecip”, kira karşılığında bir dairede yaşayan kişi veya kiracı anlamına gelir. Bu yüzden bu kelimenin anlamı kiracıdır.

Mülhem ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu’na göre, Mülhem kelimesi “içinde doğan, birinin içine doğan, esinlenen” anlamına geliyor. Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir.

Mütefekkir demek ne anlama gelir?

Osmanlıca “tefekkür” kelimesi; Düşünen anlamına gelir. TDK sözlüğüne “tefekkür” olarak kelimeyi eklerken, anlamını düşünür olarak aktarır.

Kaynak: eliteco.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir