İçeriğe geç

Berraklaşır Ne Demek

Berraklasmak ne demek?

Bulanıklığını gidermek, berraklaşmak: “Su aktıkça berraklaşır.” 2. Meclis Aydınlanmak, berraklaşmak: Ruhumun en karanlık yeri senin ışığınla / Her saniye daha da berraklaşır (Necmeddin H. Onan).

Berrak bir anlatım ne demek?

Clear aynı zamanda stil olarak net ve basit anlamına gelir. “Clear” kelimesinin eş anlamlıları şunlardır: yarı saydam. 15 Temmuz 2020 “Clear” aynı zamanda stil olarak net ve basit anlamına gelir. Clear kelimesinin eş anlamlıları şunlardır: yarı saydam.

Bulanık düşünceleri berraklaştırmak ne demek?

Bulanık bir modelin son aşaması, bulanık değerlerin net değerlere dönüştürülmesi olan netleştirmedir. Netleştirme süreci literatürde durulama veya berraklaştırma olarak da adlandırılır.

Berrak insan ne demek?

Berrak, TDK sözlüğünde anlamı açık, temiz, saf olan bir isimdir.

Berraklığı ne demek?

i. Berraklık hali; temizlik, saflık, parlaklık, berraklık: Beyaz karanlıktan çıkıp parlak bir şekilde parlamak / Hafta, ay ve yılı bilmenin berraklığında (Yahyâ Kemal). Bir tarihî gerçek bir kez daha gözlerimizin önünde açıkça belirdi (Burhan Felek).

Berkinmek ne demek?

yansımalı f. (berk +i-n-mek, “güçlü” isminden, eki +i-) E. T. Türkçe ve halk önünde konuşma. Güçlendirmek, sağlamlaştırmak.

Berrak anlatım ne demek?

Basit ve anlaşılır anlamına gelir. Saf ve saf sözcükleri yerine “duru” sözcüğü de kullanılabilir. Edebiyatta, gereksiz sözcük kullanımından ve tekrarlardan kaçınan anlatım biçimi “açıklık” olarak tanımlanır.

Berrak rengi nedir?

Herhangi bir renk “clear” yani şeffaf, yarı saydam, opak veya tam tersi anlamına gelebilir. Temel olarak, “clear” kelimesi şeffaf veya bazen yarı saydam olan bir şey için kısaltılmış bir terimdir. Şeffaf nesneler tamamen renksiz veya neredeyse renksizdir çünkü çok fazla ışık yansıtmazlar.9 Haziran 2015Herhangi bir renk “clear” yani şeffaf veya yarı saydam veya opak veya tam tersi anlamına gelebilir. Temel olarak, “clear” kelimesi şeffaf veya bazen yarı saydam olan bir şey için kısaltılmış bir terimdir. Şeffaf nesneler tamamen renksiz veya neredeyse renksizdir çünkü çok fazla ışık yansıtmazlar.

Berrak hangi dilde?

clear – Nişanyan Sözlüğü. Arapça brḳ برّاق kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “parlak, parlayan” anlamına gelir.

Akıl bulanıklığı ne demek?

Şaşkınlık veya kafa karışıklığı olarak da ifade edilebilen konfüzyon, dikkat etme, hatırlama ve karar verme yeteneğinin azaldığı ve normalde olduğu kadar net ve hızlı bir şekilde gerçekleşemediği zihinsel durumdaki bir değişikliktir. Bu rahatsızlığa sahip kişiler ayakta dururken baş dönmesi yaşar ve konsantre olamazlar.

Bilinç bulanık nedir?

Bilinç bozukluğu veya konfüzyon, bir kişinin bilinçli (uyanık) olduğu ancak çevresindeki olayları tam ve doğru bir şekilde algılayamadığı ve konfüzyon halinde olduğu durumdur. Konfüzyonlu hastalarda, yer, zaman ve insan algısı bozulmuştur.

Sinirsel bulanık mantık nedir?

Sinirsel bulanık sistemler, yapay sinir ağlarının paralel hesaplama ve öğrenme yeteneği ile bulanık mantığın uzman bilgisini kullanarak sonuç çıkarma yeteneğinin birleşiminden oluşur. Bu, yapay sinir ağlarını nöro-bulanık sistemler sayesinde daha anlaşılır hale getirir [4].

Berrak zihin ne demek?

Aynı zamanda bu insanların duyusal ve bilişsel farkındalık, tepkiselliklerini ve hatta tatminlerini kontrol etme yeteneği gibi bazı özelliklerinde ve bu özelliklere karşılık gelen beyin bölgelerinde bir gelişme gözlemlenir. Bunlar berrak bir zihnin özellikleridir.

Berrak ve duru aynı şey mi?

Clear kelimesinin iki eş anlamlısı vardır. Clear kelimesiyle eş anlamlı olan kelimeler clear ve transparent’dir.

Berrakın anlamı nedir?

Berrak, temiz, şeffaf. Berrak, saf, bulanık olmayan, parlak.

Duru berrak ne demek?

Berrak, saf, bulutsuz, parlak.

Ceberrut kelimesi ne anlama gelir?

Ceberrut kelimesinin anlamı zorba demektir. Ayrıca zalim ve merhametsiz kelimeleriyle aynı anlama gelir. Bu kelime genellikle güçlerini zorbalıktan alan kişiler için kullanılır.

Rusen anlami ne demek?

Ruşen kelimesi ışık ve aydınlığı ifade eden bir kelimedir. Osmanlı döneminde bu anlamda kullanılan bir kelimedir. Günümüzdeki karşılığına Aydınlanma da denir.

Biliğim ne demek?

Günlük yaşamda ortaya çıkan teknik, ekonomik, sosyal ve bilimsel bilgi birikimi; kısacası insana ait tüm verilerin belirli bir sistematik içinde, mantık süzgeçlerinden geçirilerek, elektronik ortamda, özellikle bilgisayarlar aracılığıyla işlenmesine odaklanan bir bilim dalıdır.

Kaynak: bastdebriyaj.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir