İçeriğe geç

Roda Ne Anlama Gelir

Roda ismi ne anlama gelir?

Rodan (Japonca: ラドン, Hepburn: Radon), ilk olarak Toho tarafından yapımcılığı ve dağıtımı yapılan Ishirō Honda’nın 1956 yapımı Rodan filminde baş karakter olarak görünen kurgusal bir canavar veya kaiju’dur. Rodan (Japonca: ラドン, Hepburn: Radon), ilk olarak Toho tarafından yapımcılığı ve dağıtımı yapılan Ishirō Honda’nın 1956 yapımı Rodan filminde baş karakter olarak görünen kurgusal bir canavar veya kaiju’dur.

Roda hangi dil?

Roda (Portekizce telaffuzu: [ˈʁɔdɐ] – tekerlek veya daire), katılımcıların engolo, capoeira, maculelê ve samba de roda gibi çeşitli Afrika ve Afro-Brezilya dans sanatı formlarını sergilediği dairesel oluşumdur. Roda (Portekizce telaffuzu: [ˈʁɔdɐ] – tekerlek veya daire), katılımcıların engolo, capoeira, maculelê ve samba de roda gibi çeşitli Afrika ve Afro-Brezilya dans sanatı formlarını sergilediği dairesel oluşumdur.

Denizcilikte Roda ne demek?

Tekneyi temiz ve düzenli tutmak olası arızaları ve çarpışmaları önlemeye yardımcı olacaktır. Etrafta uçuşan halatlar ve kordonlar dağınık ve hoş olmayan bir görüntü oluşturur ve sorunlara yol açar, bu yüzden onları kendi etraflarına sarıp düzgünce istiflemeye roda denir.

Tork kelimesi ne anlama gelir?

Tork; Kelime anlamı olarak dönme kuvveti anlamına gelir. Araç motorundaki krank milinin bir dakikadaki devir sayısını ifade etmek için kullanılır. Sıklıkla beygir gücüyle karıştırılan tork, araç gücünün önemli karakteristiklerinden biridir.

Roza ismi ne anlama gelir?

İspanyolca, İtalyanca ve Portekizce kökenli olan Roza ismi gül anlamına gelir ve güzellik ve zarafet gibi olumlu niteliklerle ilişkilendirilir. Slav dillerinde Roza ismi gül anlamına gelir ve sıklıkla kadınlara verilse de şehvet, aşk ve şefkat gibi anlamları vardır.

Rana ismi ne anlama gelir?

Rana ismi Türk kökenli bir isimdir. Arapça kökenlidir ve “açık” ve “açık” anlamına gelir. Türk kültüründe yaygın olarak kullanılan ve popüler bir isimdir.

Roda kimdir?

Roda Homi Mistry (16 Ekim 1928 – 8 Haziran 2004) Hintli bir politikacı ve Hindistan’ın Haydarabad kentindeki Gachibowli’de bulunan Roda Mistry Sosyal Hizmet ve Araştırma Merkezi’nin kurucusuydu. Roda Homi Mistry (16 Ekim 1928 – 8 Haziran 2004) Hintli bir politikacı ve Hindistan’ın Haydarabad kentindeki Gachibowli’de bulunan Roda Mistry Sosyal Hizmet ve Araştırma Merkezi’nin kurucusuydu.

Roda nereye bağlı?

La Roda de Andalucía, İspanya’nın güneybatısındaki Endülüs özerk topluluğunda, Sevilla eyaletinde bir belediyedir. 2002 sayımına göre nüfusu 4.245’tir.

Rodi ismi hangi dil?

İsim. Ada, tarihi boyunca (Yunanca: Ρόδος) (Ródos) olarak bilinmiştir. Lindos olarak da bilinirdi. Ayrıca, ada İtalyanca: da Rodi, Türkçe: Rhodes ve Judeo-İspanyolca: רודי (Rodi) veya רודיס (Rodes) olarak da bilinir.

Denizin en dibine ne denir?

Uçurum: Uçurum: Denizlerin derinliği. ABLI: Guy, Vang: Bunlar, vinçleri veya yarım direkleri her iki tarafa (sancak veya iskele) çevirmek, onları dikey tutmak veya ortada bağlamak için bom pruvasından sancağa veya iskeleye taşınan cihazlardır.

Mayna ve vira ne demek?

Her türlü kaldırma ekipmanları, özellikle vinçler: 🔹Yükü indirme komutuna Mayna, 🔹Yükü kaldırma komutuna Vira denir.

1 Roda kaç metre?

Çubuğun uzunluğu 220 metredir. Yeşil renktedir ve örgülü yapısı gevşemesini engeller. Diğer bükülmüş iplerden daha sağlamdır.

1 tork kaç beygir?

Torkun beygir gücüne dönüşümü motordan motora değişebilir. Ancak genel olarak 1 tork yaklaşık 0,98 beygir gücüne eşittir.

Tork ve beygir aynı mı?

Tork, aracın daha kısa sürede azami hıza ulaşmasını sağlarken, güç aracın daha yüksek hızlara ulaşmasını sağlar. Bu iki terim, etkilerine göre birbirinden ayrılır. Aynı özelliklere sahip iki araç aynı yolda kullanıldığında, daha yüksek torka sahip araç daha kısa sürede hızlanacaktır.

Moment ve tork aynı şey mi?

Tork tanımı kapsamı Moment ve tork terimleri arasındaki ilişki: “Tork” terimi genellikle torkun eşanlamlısı olarak kullanılır, ancak daha geniş bir anlamı vardır. Moment, bir kuvvetin bir nokta veya eksen etrafında dönme eğilimini ifade etmek için kullanılır.

Ramo ismi ne anlama gelir?

Ramo, yaygın olarak Ramazan isminin kısaltması olarak bilinir. Aynı zamanda, “ramo” kelimesi Portekizcede “dal” anlamına gelir. Kan bağıyla değil, sevgiyle birleşmiş sıcak bir ailenin cesur lideri.

Rab ismi ne anlama gelir?

Özet: Kur’an’ın ilk muhataplarının edebiyatında, sahip, ıslahçı/öğretmen, efendi/hükümdar, Tanrı vb. Aynı anlamı taşıyan “Rab” kelimesi Kur’an’da da aynı anlamda kullanılmıştır. Bu kavramla -Hz.

Rua ismi ne demek?

Modern Macarcada “geniş alan, arazi, tarla” anlamına gelen bu kelime, Macaristan’da yaygın bir soyadıdır, ancak Macar isimlerinde çoğunlukla soyadı, ailenin adından önce yazıldığı için ad olarak karşımıza çıkar.

RAIM ismi ne demek?

Anlamı “bağışlayan”, sevdiklerine ve müminlere merhamet eden, onlara nimet veren, onları koruyan ve onlara şefkat gösteren demektir.

Kaynak: akbagimsizdenetim.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir