İçeriğe geç

Kitap Kurdu Sınavı Nedir

Kitap kurdu yarışması kaç puanla kazanılır?

Her soruya “Yanlış” veya “Doğru” için 20 puan verilmeyecektir. *20 puan alanlar yazılı sınava girmeye hak kazanacaktır. 100 soru (4 seçenekli çoktan seçmeli soru tipi) 3 yanlış ve 1 doğru. ❖ Online sınavda her soru 20 puan değerinde olup 100 üzerinden 20 ve üzeri puan alan öğrencilerimiz yazılı sınava girmeye hak kazanacaktır.

Kimler kitap kurdu olabilir?

Kimler katılabilir? Yarışma Türkiye’deki tüm ortaokul öğrencilerine (Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okulların 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri) açıktır. Çevrimiçi sınav yapılmayacak olup, tüm öğrencilerimiz yazılı sınava girebilecektir.

Kitap kurdu yarışması nasıl oluyor?

İlk etapta küçük yaş grubuna yönelik düzenlenen yarışmada lise öğrencileri beş kitap okuyup ardından 100 soruluk sınava giriyor. Türkiye genelinde 81 ilden katılım sağlanabilen yarışmanın son başvuru tarihi 25 Şubat olarak açıklandı. Yarışma 8, 9 ve 10 Mart’ta online, 21 Nisan’da ise yazılı sınav olarak gerçekleştirilecek.

Kitap kurdu sınavında kaç soru çıkıyor?

Her kitap için toplam 100 soru sorulacaktır, kitap başına 20 soru. Sorular 4 çoktan seçmeli sorudur. 3 hata 1 doğruya yol açar. Yarışma günü, katılımcılar sınav saatinden 30 dakika önce sınav salonunda hazır bulunacaktır.

Kitap kurdu yarışmasını 2024’de kim kazandı?

2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci dönem “Kitap Kurdu” yarışmasının kazananları ödüllendirildi – Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu.

Tügva kitap Kurdu yarışması 2024 ne zaman?

Sınav tarihi: 21 Nisan 2024 3 Sayfa 4 7. YARIŞMA YERLERİ VE TARİHLERİ 7.1 Yarışma sınav merkezleri: 7.1.

Kitap kurdu yarışmasına kaç kişi katıldı?

Geçtiğimiz yıl Kitap Kurdu Yarışması’na yaklaşık 280 bin ortaokul öğrencisinin katıldığını, bu yılki hedefin 300 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu belirten Erdoğan, ortaokul çağında okuma alışkanlığının geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Kitap kurdu olmak ne demektir?

Klasik olarak tanımlandığında, kitapsever veya kitap kurdu, kitapları seven, okumaktan zevk alan, sık sık okuyan ve/veya kitap koleksiyonu yapan kişidir. Terimin bir diğer anlamı ise “resmi kurallara ve kitap bilgisine aşırı önem veren kişi”dir.

Kitap kurdu belgesi ne demek?

Kitap Kurdu Sertifikası, okullarımızda kitap okumayı teşvik etmek için öğrencilere verilen bir belgedir. Belge seçenekleri A4 ve A5’tir. Kitap Kurdu Sertifikası kişisel olarak basılır. İsteğe bağlı olarak öğrencinin adı ve soyadı yazılabilir veya fotoğrafı basılabilir.

Tügva eğitmen ücreti ne kadar 2024?

Projeye başvurular 23 Mayıs 2024 Perşembe günü başlayacak ve 9 Ağustos 2024 Cuma günü sona erecektir. Projeye katılım ücretsizdir.

2024 kitap Okuma Yarışması Ne Zaman Yapılacak?

4 Mayıs 2024 Cumartesi günü yapılacak sınavda katılımcılara, seçilen kitaplardan 100 soru çoktan seçmeli testte sorulacaktır. 6., 7., 8., 9. ve 10. sınıflar için: 4.

Tügva kime ait?

TÜGVATürkische JugendstiftungGegründet2014TypNichtregierungsorganisationZentrumEyüpsultan-Istanbul Türkische JugendstiftungLeiterİbrahim Fünfte3 weitere Zeilen

Kitap kurdu kaç sayfa?

Word Yayınları Kitap Kurdu Lily – Gillian Shields

Kitap kurdu yarışması saat kaçta?

12 Mayıs 2024 Pazar günü saat 11:00’da yapılacak Kitap Kurdu Sınavı’na girecek tüm öğrencilere başarılar dileriz. Sınav merkezleri aşağıda listelenmiştir.

Kitap kurdu nasıl anlaşılır?

Yaz aylarında aktif olan kitap kurtlarının özelliği kitaplarda 2-3 mm çapında delikler açmalarıdır. Dünyanın farklı yerlerinde bulunan kitap bitleri 1-2 mm büyüklüğünde açık renkli böceklerdir.

Aydınlık yarınlara tam puan kaç?

40 soru olacak. Sınav 100 puan değerinde olacak. Her soru 2,5 puan değerinde olacak ve adayın verdiği her yanlış cevap için toplam puandan 0,50 puan düşülecektir. Online sınav salonu; Her sınavdan yarım saat önce açılış saatidir.

Aydınlık Yarınlara yarışmasının ödülü ne?

Bu ödüller şu şekildedir. Yarışmada toplam 8.500 katılımcıya merkezi olarak ödül verilecektir. Merkezi olarak verilen ödül miktarı 1.000’dir.

Aydınlık yarınlara ödül nereden alınır?

Ödüllerden; Final ödülleri 13 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenecek ödül töreninde takdim edilecek, diğer ödüller ise illerdeki ödül törenlerinde takdim edilecek. Detaylı bilgi için lütfen web sitemizi ziyaret edin veya en yakın koordinatörünüzle iletişime geçin.

Tügva kitap kurdu sınavına kaç kişi girdi?

Türk Gençlik Vakfı’nın marka projesi Kitap Kurdu Yarışması, 111.505 başvuruyla rekor kitap yarışmasına imza attı. Ortaokul çağındaki genç kitap kurtları bugün düzenlenen yarışmada çok çalıştı.

Kaynak: smartdus.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir